Hafiz & Elmy Nahida

By: Hafiz Elmy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 11-Feb-2006 12:00 Email | Share | Bookmark
First Day in Londan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
my fav..


London bridge is falling down.....falling down...falling down.....yeahh!!!!!!! ..welcome to London..

Actually, kami amik package for trip to London ni. 3 day 2 night including:
*Eurostar train (under water) from Brussels to Waterloo station (London)
*Whiteleaf Hotel
*Breakfast

For two (2) person only €381....murahkan..

Kami bertolak dari Gent St. Pieter's Station early in the morning.....approximately 7.30am. sampai di station Brussels Midi pukul 8.20am...so sampai-sampai je terus check in. Tak banyak masalah, cuma bila pegawai imegresen tu tengok kami ni Muslim, banyaklah soalan yang ditanya...ada bawak apa-apa barang tak...apa tujuan datang London...macam-macam lah lagi. bukan tu saje, beg kami pun semuanya di periksa. kena punggah lah....geramnya...

Ni lah pengalaman pertama kami naik train Eurostar, under water....perjalanan tak lah lama sangat..from Brussels-France-Waterloo Station..2 jam setengah dah sampai....

Sampai waterloo station, kami terus amik tube map...senang sikit. lagipun kami tak kekok, sebab dah biasa guna tube map kat brussels...so, kami pun terus amik train to paddington station. ..from there, kami tukar train to bayswater...hotel kami tak jauh dari bayswater station dan belakang Malaysia Hall..

Perut dah terasa lapar dah ni...lepas check in, solat zohor dan jamak asar kat bilik, terus cari halal restaurant...di bayswater ni banyak halal restaurant. so tak susahlah...survey punya survey, masuklah kat Egypt Restaurant...amy teringin nak makan nasi beriyani dengan ayam panggang... memang best makan kat sini...hafiz bukan main berselera... siap amik lauk amy lagi..tapi, tak tahan harganya...

Today, we just covered Oxford Circus, Tower of London, London River Thames, Historic Royal Palaces,Traitor’s Gate, St. Katharine Docks and Harrods.




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net