Hafiz & Elmy Nahida

By: Hafiz Elmy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 19-Jan-2007 00:59 Email | Share | | Bookmark
MAAL HIJRAH 1428H

 
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


§ Kalender / Taqwim Masihi mengkiut perkiraan Matahari

§ Taqwim Hijrah mengikut perkiraan Bulan

· Kedua-dua planet yang ada dicakrawala ini memainkan peranan. Matahari menerangkan diwaktu siang dan bulan menerangi dikala kegelapan malam.

· Begitu jugalah kita, ada kalanya terang menerang, bila kegelapan diwaktu malam ada cahaya yang akan menjelma sedikit demi sedikit untuk menerangi kegelapan itu.

· Laluilah perjalanan kedua-dua situasi ini untuk kebaikan kepada diri kita dan juga memberi manfaat kepada umum keseluruhannya.

SELAMAT MENYAMBUT
MA'AL HIJRAH 1428
20 January 2007




Semoga tahun baru ini membawa keberkatan pada diri kita semua



Saturday, 13-Jan-2007 00:41 Email | Share | | Bookmark
menembak part 2...Zoologischer Garten & Sony Center

tinggalan perang dunia ke II
bahnhof..
traffic light pertama di Europe
View all 7 photos...
"Practice make perfect"....sesambil membuat terapi minda yang berserabut.. boleh jugak enhance skills menembak nih....apa lagi disuatu malam yang hening, keluar pergi bandar. Sony Center ni memang menarik untuk dilawat pada waktu malam. crowded jugak malam tu sebab baru keluar movie baru apa ntah...kami just be around for 30 minutes melihat gelagat manusia & tembak yang berkenan dihati....enjoice







Wednesday, 10-Jan-2007 22:08 Email | Share | | Bookmark
Jom menembak malam2....

jom jalan2...
Dome..
Alexandre Platz..:1:
View all 5 photos...




Sunday, 7-Jan-2007 10:00 Email | Share | | Bookmark
Nasi lemak bungkus....versi Berlin...

 
Dah lama tak makan nasi lemak dlm bungkus. Maklumlah, kalau buat selalunya just mkn dlm pinggan jer. Hari ni ntah camna terasa plak nak bungkus nasi lemak tuh. resepi tak payah letak lah kot....sama jer ngan resepi2 biasa. cuma tambah ayam perap macam nasi lemak kat pasar malam tapak pesta Penang. teringat plak zaman study USM dulu. memang faveret nasi lemak tuh...




Thursday, 4-Jan-2007 04:47 Email | Share | | Bookmark
Potsdam, Berlin

posing pertama.......
lengang jer sekitar...
yg kiri tuh new rebuilt tower..
View all 24 photos...
We went to Potsdam for sightseeing and just managed to visit several places. Pretty tired to walk around and it was so cold indeed. We found one beautiful Moschee @ Mosque. Very sad that it is a museum and is only open from 15 May – 15 October each year. Wondering what is inside?? In the website stated that it is a “pump work built by Persius in form of a mosque. A technical monument, the steam engine most beautiful perhaps of the world harbors. It was responsible for the water supply of the Fontänen Sanssoucis”.
Huh, quite interesting, may be we should go again one sweet day….btw enjoice the picassss….










[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net